Trainingen & Workshops

Super 2020 in!

Training EQ2020

Emotionele Intelligentie, een bijna niet meer weg te denken begrip. Ruim 20 jaar geleden revolutionair en onderscheidend. Tegenwoordig een vereiste kwaliteit. Wat is anno nu onderscheidend? Het hele domein van Emotioneel Intelligent handelen is ontwikkeld en uitgebreid. In de training EQ2020 raak je vertrouwd met deze aanvullingen. EQ2020 is Emotionele Intelligentie samen met waardevolle elementen als mindset, compassie, energieniveau en zingeving. EQ2020 is een training die jouw IMPACT direct vergroot, je daadkracht een "boost" geeft en het zetten van de gewenste stappen zowel zakelijk als privé mogelijk maakt. De training wordt door mij, Remko, gegeven. Ik hou van een directe interactie over de hele stof zodat de implementatie in de praktijk meteen van start gaat. Heel concreet. Wil jij met een aantal stevige handvatten de sprong maken op welk gebied dan ook, dan heb jij alles nodig wat je in huis hebt. Samen activeren we je gehele potentieel. Schrijf je in en ontvang het door mij geschreven boek EQ2020.

  • Dinsdag 21 januari 2020 9.00 uur - 16.30 uur

Een organisatie verandert en jij ontwikkelt.

Organisaties veranderen continu, genoodzaakt door verschuivingen in klantvragen en verwachtingen, technologische mogelijkheden en wet- en regelgeving. En natuurlijk door haar positie in de markt. Medewerkers zijn een belangrijk onderdeel van organisaties en hebben te dealen met alle veranderingen. En dit dealen lukt alleen wanneer er op een eigen ontwikkeling wordt ingezet. Een ontwikkeling die de werknemer in staat stelt de veranderingen bij te houden, of zelfs voor te zijn en daardoor met kennis van zaken inspelend op die verandering. De ontwikkeluitdaging van de menselijke kracht van de organisatie is op te delen in twee domeinen. Het eerste domein bestrijkt het gebied van kennis en kunde, het verstaan van je vak en weten wat op dat gebied speelt. Het tweede domein gaat over houding en gedrag, over mentaliteit en flexibiliteit. En over karakter, persoonlijkheid en mindset. Dit domein noem ik voor het gemak je basishouding. Om je basishouding mee te laten groeien met de snelheid van de verandering van de organisatie is het belangrijk je bewust te zijn van je basishouding. Om je bewustzijn te vergroten dien je met grote regelmaat de waarom-vraag te stellen. Bij houding en gedrag is het goed jezelf af te vragen “waarom doe ik dit zo”, of waarom op deze manier of waarom op dit moment of in deze situatie. Bij mentaliteit en flexibiliteit komen je gevoel en je emoties om de hoek kijken. De bijbehorende vragen om je bewuster te krijgen van dit deel van je basishouding zijn “waarom bijt ik mij hier in vast” of “waarom geef ik nu op” (mentaliteit) en “waarom zeg ik nee” of “waarom buig ik mee” (flexibiliteit). Bij de vraag waarom de eerste ingeving, de reactie, de opvatting of de zienswijze, is zoals die is, kom je uit op het gebied van je karakter, persoonlijkheid en mindset. En dit is zeker ook te ontwikkelen, alhoewel daar veel energie, aandacht en focus voor nodig is en ten slotte geduld. Deze ontwikkelsnelheid ligt lager dan de meeste mensen zouden willen. Bewust blijven over de gedachte dat je een proces bent aangegaan, is de sleutel om uiteindelijk de gewenste stappen te zetten.


- een cursist:
"Remko heeft een directe, confronterende stijl van trainen. Man en paard worden benoemd. De workshops zijn leuk en ik heb de onderwerpen als heel zinvol ervaren."