Boeken & Publicaties

IMPACT Je kunt veel meer dan je denkt. - Remko Wabeke

Impact is de titel van het nieuwe boek en gelijknamige training van Remko Wabeke. Met dit werk bundelt hij alle opgedane kennis en ervaringen als trainer. Zijn eigen levensmotto “Je kunt veel meer dan je denkt” verwoord ook precies zijn bedoeling met dit werk.

Mensen helpen hun volledig potentieel aan te spreken en in te zetten. Hij doet dit door je bewust te maken van je handelingen, gewoontes en gedachten. Maar het boek en de training onthullen meer.

Nieuwsgierig geworden…


Goed Bezig! - Remko Wabeke


EQ en Ambitie! - Remko Wabeke

Ambitie is het hebben van een doel en het bezitten van de wil om het doel te realiseren. Alleen het hebben van een doel is geen volledige ambitie. Ergens voor gaan zonder een doel kent geen eindbestemming.

Uit de inleiding blijkt dat mensen die succesvol doelen realiseren, beschikken over een hoog EQ. Zij beschikken over een doel, kennen zichzelf, weten anderen te managen, dealen met stress en observeren hun omgeving. Daarnaast zijn ze in staat gevoelens van optimisme te creëren en uit te stralen en werken continu aan hun eigen geluksbeleving.

Hoe meer je weet over jezelf, hoe beter je met je omgeving en met de ander om kunt gaan, hoe kansrijker het is je ambitie te verwezenlijken. Er is een duidelijke relatie tussen persoonlijk ontwikkeld zijn (EQ) en het laten manifesteren van datgene wat is beoogd. Zowel op zakelijk vlak als op privé terrein. De uitdaging is om het werken aan je EQ altijd een belangrijke plek in te laten nemen, ook op momenten waarop zaken zijn gerealiseerd. Werken aan EQ is werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Dit vergroot je mogelijkheden in het leven.


European Journal of Personality. Is Trait-Emotional Intelligence Simply or More Than Just a Trait? - Karen van der Zee en Remko Wabeke

Abstract The present study examined the usefulness of trait‐Emotional Intelligence (EI) among a sample of 1186 top managers who filled out questionnaires for Emotional Intelligence and the Big Five and were evaluated by a consultant on their competencies. Three higher‐order factors were found to underlie the Bar‐On Emotional Quotient Inventory (Bar‐On, 1997): sense of accomplishment, empathy, and planfulness. Trait‐EI was found to be substantially related to Extraversion, Agreeableness, Emotional Stability, and Autonomy. Nevertheless, the EI‐factors predicted additional variance over and above the Big Five in competency to support. On the whole, top managers scored higher on the EI dimensions compared with a general population sample. High EI scores were particularly found among managers from enterprising occupational environments, that is environments dominated by activities that entail persuading and leading others to attain organizational goals or economic gain.