Reset Your Life

Zondag, 6 maart 2016

199 woorden - leestijd ca. 1:6 min.

De afgelopen week tijd gehad om tijdens mijn vakantie in de zon lekker weer te lezen. Boeken van mental trainers, zoals Erik Larssen en Robin Sharma, die zo hun visie hebben over hoe je het maximale uit jezelf kunt halen, genieten dan mijn voorkeur. Ben ik gelijk vakinhoudelijk weer bij, althans, dat dacht ik. Wat je bij het lezen van deze boeken, met aansprekende of pakkende en soms gekke tittels als "Genadeloos" of "De monnik die zijn Ferrari verkocht" nooit uit het oog moet verliezen, is dat het slechts visies zijn, zienswijzen dus. Veel visies lezen, van anderen, heeft als voordeel dat je waarschijnlijk makkelijker je eigen visie kunt ontwikkelen. En dat is de belangrijkste leer uit al die boeken. Ontwikkel een (levens)visie. Leven, zoals je dat een beetje hebt bedacht, in plaats van kijken wat het leven mij gaat brengen. Ik heb dit eerste, het uitstippelen van een te bewandelen pad, echt wel zelf omarmt.Om, vervolgens, in een vakantie week zoals afgelopen week ongegeneerd te leven volgens het laatst genoemde principe. Voldaan blik ik terug op een week vol ledigheid. En hoe fijn is dat? Denk ik hou het maar op een gezonde mix van deze twee. :-)


Lees ook

  • De Voorbereiding Of Het Event

    Wat is zwaarder en vereist meer discipline? De voorbereiding of het event zelf. Deze vraag stelde ik mijzelf onlangs in de aanloop van de marathon van Rotterdam volgende maand. Ooit heb ik tijdens een pitch voor een grote opd… [28-03-2016]

  • Toevallige Ontmoetingen

    Mensen die in de afgelopen jaren een belangrijke rol in mijn leven zijn gaan spelen, heb ik eigenlijk per toeval ontmoet. Soms gepaard met een gelukje, een buitenkansje. Echter, als je al deze "toevallige" ontmoetingen achter… [21-02-2016]