Hybride Rijden Golf Gte

Zaterdag, 25 april 2015

164 woorden - leestijd ca. 0:54 min.

Sinds januari van dit jaar rij ik hybride. Na de eerste rijervaring in een Tesla, vorig jaar, groeide mijn belangstelling voor elektrisch rijden. Muisstil, veel koppel en bloed snel. De afgelopen jaren heb ik heerlijk gestuurd in auto's met zowel grote benzine als dieselmotoren. Een heerlijk zwaar geluid in het vooronder was mijn deel. Nu betreur ik het elke keer weer als mijn hybride, na een nachtje aan het stopcontact thuis, overschakelt op benzine, haast onmerkbaar, dat dan weer wel. Tijdens mijn werk als trainer spoor ik cursisten aan na te denken over duurzaamheid en niet alleen t.a.v. hun werk. Wie duurzaamheid omarmt toont vaak ook belangstelling in innovaties, nieuwe technieken en vooruitlopende zaken. Hybride rijden is er daar een van, merkte ik op uit verschillende reacties van relaties die mij gezien hebben in de Golf hybride. Hybride rijden is een tussenstap, het heeft mij bewuster gemaakt van energieverbruik van mijn mobiliteit zonder ingeboet te hebben op de fun factor.... en hoe fijn is dat?


Lees ook

  • Duurzame Inzetbaarheid

    De maatschappij is continue in beweging. Organisaties en bedrijven ontwikkelen zich net als de maatschappij in een hoog tempo. Voor medewerkers is het belangrijk in hetzelfde tempo mee te ontwikkelen zodat zij duurzaam inzetb… [01-05-2015]

  • Video Eq Management Skills

    Emotionele Intelligentie (EQ) en High End Management-Skills in beeld! Klik en kijk! EQ, wat heb je er eigenlijk aan? EQ is tot op zekere hoogte ontwikkelbaar. Door training, reflectie, feedback en EQ-assessment. Lees over dit… [19-04-2015]