Een Gevarieerde Vakantie

Donderdag, 15 augustus 2019

319 woorden - leestijd ca. 1:46 min.

Zomer 2019. Mijn business ligt in de zomer nagenoeg geheel stil. Cursisten gaan verspreid, net als de rest van Nederland, op vakantie. Dit betekent voor mij vijf weken vrij, inspiratie en energie opdoen. Belangrijk in je leven, zo hou ik mijn toehoorders het hele jaar voor. Maar nu ben ik zelf aan zet. Waardoor word ik geïnspireerd en waarvan krijg ik energie? Dit zijn de vragen die ik mijzelf stel voorafgaand aan de lange periode van vrij zijn. Ik krijg energie van uitdagingen (fysiek), trotseren van de elementen (wind, regen, kou) en ik raak geïnspireerd door ruige natuur en de schoonheid daarvan. De keuze voor de eerste bestemming is snel gemaakt, Schotland. Trekken met een tentje langs de westkust van het land. Week twee van de vakantie wordt eveneens ingevuld met een voetreis, maar nu langs de Nederlandse kust. In de derde week staat een stedentrip naar Lissabon op het programma, een stuk luxer qua accommodatie. Ik slaap thuis bij twee Portugese families. De laatste twee weken breng ik door in een geprepareerde tent, met mijn twee jongste kinderen, diep in Zuid-Italië. En van die twee bengels komt uiteindelijk de meeste inspiratie. Eindeloos lang kletsen over humoristische voorvallen op school. Of ontdekken dat alle vriendjes en vriendinnetjes verbonden zijn middels SNAP-MAP en visueel te volgen zijn waar zij zich op deze aardbol bevinden en door samen naar nummers te luisteren waar zij nog nooit van hebben gehoord of waarvan ik niet kon vermoeden dat de moderne klanken van hun liedjes zo in mens populair bleken te zijn. Aan het eind van de vakantie weet ik zeker wat mij de afgelopen tijd heeft gebracht. Een harmonieuze afstemming van mijzelf op het leven met al haar mogelijkheden en deze afstemming zorgt weer voor een frisse start in september. Ik zie er naar uit om mijn cursisten weer te begroeten die ik vijf weken geleden zo graag stond uit te zwaaien.


Lees ook

  • Karakter Kweken

    Weet jij waarom deze hond Tukker heet? Dit vroeg een fokker uit Markelo aan mijn zoon Chiel van 11 jaar. Omdat iedereen uit deze streek Tukkers zijn, antwoorde de fokker zonder af te wachten. Inmiddels heb ik de zwarte Labrad… [29-09-2019]

  • Een Nieuwe Site Een Nieuwe Blog

    Bij de introductie van een nieuwe site hoort natuurlijk ook een nieuwe blog! In mijn herinnering was mijn laaste blogje een jaar geleden geschreven. Tot mijn grote schrik bleek mijn laatste hersenspinsel uit maart 2016 te sta… [04-05-2019]