De Voorbereiding Of Het Event

Maandag, 28 maart 2016

212 woorden - leestijd ca. 1:10 min.

Wat is zwaarder en vereist meer discipline? De voorbereiding of het event zelf. Deze vraag stelde ik mijzelf onlangs in de aanloop van de marathon van Rotterdam volgende maand. Ooit heb ik tijdens een pitch voor een grote opdracht een vergelijk gemaakt tussen het finishen van een loop event en het runnen van mijn business als mental trainer. Ik vroeg mij hardop af hoe het kan dat sommige bekenden van mij, met een betere conditie en een gestroomlijnder lichaam, de marathon niet uitlopen. Of, erger nog, er niet aan beginnen. Het antwoord op deze vraag had ik natuurlijk ook al paraat. Het is niet je uithoudingsvermogen die je uiteindelijk over de finishlijn sleept, maar de opgebouwde "taaiheid" tijdens de trainingen in de maanden voor het loopje. En zo is het met veel zaken. Het is niet het einddoel waar het omgaat, het draait om de ervaring die je opdoet tijdens de reis er naar toe. Focus houden en een paar eenvoudige spelregels in acht nemen. En deze toepassen. En nee de regels zijn niet universeel voor iedereen. Je ontdekt je eigen regels als je jezelf goed kent. En ik heb er mijn werk van gemaakt om cliƫnten te helpen zich zelf goed te leren kennen. Zodat ze uiteindelijk kunnen finishen. Mooi toch?


Lees ook

  • Een Nieuwe Site Een Nieuwe Blog

    Bij de introductie van een nieuwe site hoort natuurlijk ook een nieuwe blog! In mijn herinnering was mijn laaste blogje een jaar geleden geschreven. Tot mijn grote schrik bleek mijn laatste hersenspinsel uit maart 2016 te sta… [04-05-2019]

  • Reset Your Life

    De afgelopen week tijd gehad om tijdens mijn vakantie in de zon lekker weer te lezen. Boeken van mental trainers, zoals Erik Larssen en Robin Sharma, die zo hun visie hebben over hoe je het maximale uit jezelf kunt halen, gen… [06-03-2016]