De Herfst Van Het Leven

Woensdag, 4 juni 2014

213 woorden - leestijd ca. 1:11 min.

Op dit moment geef ik een groot aantal workshops met als thema Lef & Durf. Deze training start met de vraag; "wat is eigenlijk je droombaan'' en wordt vervolgt met de vraag; "en wat heb je inmiddels opgetuigd om deze baan te krijgen of om te houden". De workshop eindigt met een oefening die enig overzicht verschaft over het leven tot nu toe, zodat je ook meer beseft wat jou nog te doen staat. Ik teken een 6 tal horizontale lijnen op een flipover en neem mijn cursisten mee in de gedachte het leven op te delen in periodes van 7 jaar, te beginnen op de leeftijd van 21 jaar. Het blijkt confronterend en mooi te zijn zo terug te kijken op je leven. Op je 42ste treedt de herfst van het leven in, zo verkondig ik voor het bord. Sommige cursisten willen dit niet onder ogen zien en worden haast boos bij de gedachte. het is nog vol op zomer roept menig een. Binnenkort word ik zelf 45 en blik terug vaak terug op de fase 35-42 waar de foto uit uit komt. Mijn drie meiden gaan al naar de middelbare en ja het voelt nog als vol zomer. Maar ook ik moet bekennen dat de eerste dagen van de herfst zijn begonnen...


Lees ook

  • Vakantie

    De vakantie nadert. En elk jaar weer denk ik er over iets te gaan doen waar mijn hart echt naar uit gaat. Een week trekken langs De Rijn in Duitsland. Natuurlijk is de vakantie om door te brengen met die mensen om je heen waa… [01-07-2014]

  • Trainen In Twente

    Vandaag voor het eerst weer eens een training gegeven in Enschede. De stad waar ik ben geboren en opgegroeid. Waar cursisten vragen of het raam los mag, in plaats van open. En in de stad waar het onvervalste Twentse accent do… [26-05-2014]